Auto filteri čuvaju vaše vozilo

Ne retko prilikom otkupa polovnih vozila, pošto prethodno dobro pogledamo i ocenimo vaše stanje primetili smo da većina vozača ne održava svoj automobil redovno i kako bi trebalo. Da li iz neznanja ili zbog troškova, nemarnosti, ali ne menja se ulje tako često, a filteri još ređe se menju. Prilikom zamene ulja na vašem vozilu trebalo bi da zamenite i filter ulja. Investicija nije uopšte velika, a može mnogo da vam znači u održavanju vašeg automobila i da vam smanji troškove za auto delove. Tako možete sprečiti i da dođe do neke veće havarije.

Filteri sprečavaju da vaše vozilo postane havarisano

Cena filtera za ulje nije velika i postala je praksa da prilikom svake zamene ulja treba i promeniti filter za gorivo. Ima primera koje smo sretali prikom otkupa automobila da motor koji je prešao tek 50 000 lilometara pokazuje već znakove habanja zbog neredovnog menjaja ulja ili korišćenja ulja koje nije propisao prizvođač, a sve u cilju uštede. Takođe bilo je onih koji su prešli preko 100 000 km čiji su motori izgledali kao novi jer su menjali ulje redovno i naravno filtere, da nas ne bi zvali za otkup havarisanih vozila menjate u ulje i filtere redovno.

Filter vazduha je još jeftiniji i spada u grupu auto filtera koje treba redovno menjati, on neće nappravite da vaše vozilo bude havarisano, ali utiše na snagu vašeg vozila i povećava potrošnju, tako da zamenom filtera za vazduh možete da zaradite. Naši putevi su puni prašine pa menjanje ovog filtera je neophodno.

Filter goriva menjati obavezno, jer i sami ste svesni kakav je gvalitet goriva koje sipamo u naša vozila. Još ako imate starije vozilo sa metalnim rezervoarom. zamena auto filtera za gorivo se podrazumeva.

Filter klime treba menjati ne zbog auta već zbog nas jer on može biti izvor prehlade ili čak navučete i neku virusnu infekciju.